WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

prektis beest prektis beest

 

Evvidens beest. Evvidens beest

 

Uit een presentatie van Guido Walraven, lector aan de hogeschool Inholland hier in Rotterdam. Hij sprak over evidence based practices (op bewijs gebaseerde praktijken) en practice based evidence (op de praktijk gebaseerd bewijs.

En illustreerde zijn verhaal met twee beesten; het evvidens en het prektis beest. Ik kon het niet laten dus hierbij mijn interpretatie van deze zoölogische noviteiten.

 Het onderwerp houdt me nogal bezig en ik zal er hier binnenkort meer over schrijven en ook nog een stuk serieuzer. Het houdt allemaal verband met de voortdurende discussie over de effectiviteit van re-integratie. U weet wel periodieke krantenberichten over extreme kosten en lage resultaten. Het houdt ook verband met de vraag of alle methodes die worden gebruikt om mensen aan het werk te krijgen niet eigenlijk (wetenschappelijk) ouderbouwd zouden moeten zijn (ja wel Evvidens beest).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s