WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Mijn favoriete film (of all times) is Fight club. In deze film ontmoet een uitgebluste overstresste en anonieme medewerker van een verzekeringsmaatschappij, gespeeld door Edward Norton, een zekere Tyler Durden. Deze Durden (Brad Pitt) is in alles het tegenbeeld van de anonieme man. Samen richten zij een anarchistisch gezelschap op (de fightclub) dat op ludieke en radicale wijze onze burgelijke en geordenden maatschappij ontregelt. De plot beschrijf ik hier niet. De verhaal heeft een ongekend verrassende wending. Het zou zonde zijn dit hier te onthullen. De trailer zet ik onder de post.

Het gaat me niet zo zeer om de film maar meer om  Tyler Durden. Lateral action een Amerikaanse site gewijd aan creatief werken destilleerde aan de hand van uitspraken van Tyler acht regels voor innovatie. En dat is belangrijk want, volgens Lateral action

At its core, Fight Club is about living the life you truly want to live, and the hard path to getting there. Tyler helps the story’s nameless hero (usually referred to as Jack) down that path to enlightenment, so maybe what Tyler says can help the rest of us as well.

Aanbevolen voor witte raven en anderen die duidelijke keuzes in hun beroepsleven maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s