WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

zit tegenover me. Hij heeft duidelijk niet veel zin in het project dat we bespreken en waarvoor ik zijn medewerking nodig heb. Hij hangt er maar een beetje bij en neemt nauwelijks deel aan he gesprek. Toch raken we aan de praat nadat de anderen zijn vertrokken. Op een gegeven moment krijgen we het over passie en plotseling begint hij te vertellen over wat hem echt boeit: klantcontact en concreet iets betekenen voor de mensen. Hij gaat recht zitten en zijn ogen lichten op.

Een paar jaar geleden kon ik promotie krijgen maar dat heb ik laten lopen. Gewoon het contact met de klanten, daar ga ik voor.

“Daar zie je anders niet naar uit”, zeg ik. “Het lijkt er meer op dat je je bezighoudt met allerlei dingen die je niet erg interesseren”.

Dan volgt een lang verhaal over vergaderingen en besprekingen, die niets opleveren, de moeite die het kost om snel even iets te regelen, enzovoort, het allesbeschikkende hoofdkantoor.Heb je iemand die gewoon graag zijn werk wil doen, krijgt hij de kans niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s