WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

De vlag kan weer uit.

Enkele dagen geleden meldde zich het tweehonderste lid bij de discussiegroep Gilde re-integratie op Linkedin. Het is Ria Scheffer Directeur van het onvolprezen ID-plein. Een heel bijzonder re-integratiebedrijf omdat het in feite een netwerk is van zelfstandig werkende coaches. Onder dezelfde vlag met met dezelfde uitgangspunten.  Ria van harte welkom; ik hoop dat je inspiratie op zult doen in onze groep en omgekeerd ook inspiratie aan onze groep zult geven.

Ria nam ook de moeite om te reageren op de vraag “Waarom doe je mee?” Zeer bedankt hiervoor. “Waarom doe je mee?”  is in feite een voortdurende opiniepeiling over de gewenste richting van de discussiegroep.

De groei is er inmiddels wel een beetje uit. De groep groeide in haar eerste maand van nul naar 150 leden en deed er vervolgens een maand over om van 150 naar 200 leden te groeien. een discussiegroep als “Re-integratie en wat er omheen speelt” heeft maar liefst 1147 leden. Veel mensen zijn uiteraard -net als ikzelf- lid van beide groepen. Nu hoef ik net per sé naar 1.000 leden of meer (hoewel ik het natuurlijk wel leuk zou vinden). Het geeft wel aan dat er een belang moet zijn om een groep te laten groeien en bloeien en dat het hard werken ios voor de groepsmanager.  Bij re-integratie en wat er omheen speelt is de trekker (volgens mij) concrete uitwisseling tussen re-integratieprofs en de problematische verhouding tussen zzp-ers in de re-integratie aan de ene en het UWV en Blik op Werk aan de andere kant. Dat jaagt de betrokkenheid wel op.

Discussieren op internet.

Na een maand of drie stevig doordiscussieren op internet beginnen me wel een paar zaken op te vallen.

  • Het lukt prima om zaken aan de orde te stellen in een discussiegroep, ook als het gaat om fundamentele vraagstukken, zoals de vraag hoe serieus we zijn over work first of de discussie over de maximale case load. Ik vind zelf dat binnen Re-integratie fundamentele vraagstukken niet zijn opgelost en de graagte waarmee wordt gediscussieerd geeft mij het gevoel dat ik niet de enige ben die dit vindt. De discussies worden alleen na vijf of zes bijdragen wel een beetje onoverzichtelijk. Standpunten, opvattingen en ideeën uit allerlei hoeken en gaten staan door elkaar in volgorde van toevoeging.
  • Discussies lopen dan ook op een gegeven moment dood. Einde verhaal. Een virtuele groep blijkt niet erg geschikt om eindconclusies te trekken. Een ieder draagt iets bij en voort trekt de karavaan.

Het zet me wel aan het denken en ik kom tot de volgende suggesties:

  • Discussies over minder zware en fundamentele onderwerpen, bijvoorbeeld door meer vragen over casuistiek in te brengen. Meer concrete uitwisseling over “Wat werkt” dus.
  • Discussies elders laten landen. Een discussie die veel oproept zoals die over de case load of over netto effectivititeit zou ook besloten kunnen worden met een bijeenkomst die over het onderwerp handelt, een artikel in een tijdschrift zoals “Aan de Slag” of met een Gildebijeenkomsten. (We bereiden op dit moment een aantal bovenlokale Gildes. zie hiervoor ook de Gilde website.

Heb je hier een mening over (het geen ongetwijfeld het geval is) laat dan wat van je horen.

Managers.

Ik heb mijn Gildevrienden Roeland van Geuns en Peter Wesdorp gevraagd om ook manager van de groep te worden. Ze zullen ongetwijfeld hun beste beentje voor zetten.

Een gedachte over “Discussieren met je netwerk. De discussiegroep Gilde Re-integratie op Linkedin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s