WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Kennis zit tussen de oren en laat er geen misverstand over bestaan: dat is een groot goed. Het betekent immers dat iemand in staat is om intuitief de juiste weg te kiezen. Vaak vooral omdat hij het pad al zo goed kent dat hij het zonder bewust na te denken inslaat. Het is zoals met autorijden. Nadenken hoeft niet meer en is zelfs onhandig. Zo is het ook met klantcontact.

Niet dat er geen nadelen zijn. Zonder blinde vlekken is niemand. Je kunt altijd formele kennis toevoegen aan je intuitieve kennis. Het is ook niet goed deelbaar. Over wat je je niet meer bewust bent, kun je niet goed praten. Toch is het goed mogelijk om over je praktijkkennis te reflecteren bijvoorbeeld als je iemand coacht. In een Gilde halen we intuitive kennis op door middel van kennisgerichte groepsintervisie. Dat leggen we vervolgens op schrift vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s