WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Op donderdag 20 januari organiseren de Hogeschool InHolland, SoZaWe Rotterdam en Cobuild een conferentie over doelen en prioriteiten voor activering in tijden van bezuinigingen. Ik ben de trotse mede-organisator van dit gebeuren en beveel het dan ook van harte in ieders aandacht aan.

We besteden tijdens de conferentie aandacht aan de verschillende methodieken en op het snijvlak van acitvering en zorg en vragen ons af

  • Wat zijn de succesfactoren en de belemmerende factoren van deze methodieken.
  • hoe beinvloeden de komende bezuinigingen de toepassing van deze methodieken.

Het openingsstatement komt van Lex Burdorf, hooglereaar sociale geneeskunde aan de Erasmusuniversiteit. Hij houdt zich bezig met het verband tussen gezondheid en werk en zal op pregnante wijze duidelijk maken hoe belangrijk het is om aan gezondheid aandacht te besteden. Tot voor kort een verwaarloosde factor bij re-integratie en arbeidsbemiddeling. Bovendien zal hij de noodzaak van evidence based onderzoek bij re-integratie bepleiten. Hij is een pleitbezorger van wetenschappelijk onderzoek naar “wat echt werkt”.

In een aantal workshops staat vervolgens een keur aan methodes en aanpakken centraal waarmee op dit moment wordt gewerkt in Rotterdam en daarbuiten. Ik noem De activerende zorgcoach van de stichting OK Rotterdam; Activerende coaching naar werk in Antwerpen; buurtactiveringscoaches in Kralingen/Crooswijk; Full engagement in Overschie en het Kompas, koersen op eigen kracht in Schiedam.

Aan het slot van de conferentie mag ik zelf het verband tussen deze methodes, hun effectiviteit en nut in tijden van bezuinigingen leggen.

Het programma duurt van 12:00 tot 17:00 uur en vindt plaats bij de hogeschool InHolland Postumalaan 90 in Rotterdam. Opgave door middel van een e-mail aan barbara.vanwijk@inholland.nl

Aanbevolen.

Een gedachte over “Activering heruitgevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s