WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

 Persbericht Boaborea: Fraude jobcoachbedrijf onacceptabel
08 december 2011

Tilburg, 8 december – Boaborea is geschrokken van de door UWV geconstateerde fraude door het jobcoachbedrijf At Work Jobcoaching b.v.

Het bedrijf is geen lid van Boaborea, de brancheorganisatie voor jobcoachorganisaties. “De jobcoachvoorziening is een belangrijk instrument om Wajongers aan het werk te houden. Iedere vorm van fraude moet dan ook onmiddellijk de kop worden ingedrukt”, aldus Kick van der Pol, voorzitter Boaborea. Strenge handhaving door UWV is van belang. Het is goed dat de erkenning van deze organisatie is ingetrokken door UWV.

De jobcoachvoorziening is een belangrijk instrument om Wajongers aan het werk te houden. Het gaat om begeleiding van de Wajonger op de werkplek met als doel het behoud van de baan. Boaborea-leden helpen jaarlijks zo’n 6.500 Wajongers aan een baan. In totaal worden ca. 11.000 jobcoachtrajecten uitgevoerd door leden van Boaborea. Deze bedrijven voldoen aan de erkenningscriteria van het UWV en rapporteren elk half jaar aan UWV over de verrichte werkzaamheden.

In de fraudezaak is er sprake van een detacheringsconstructie. Boaborea benadrukt dat detacheren een goed middel is om een Wajonger te laten wennen aan het bedrijf en het bedrijf aan de Wajonger. Doel is om te komen tot een regulier dienstverband voor een Wajonger. In de detacheringsperiode kan de werkgever zonder allerlei (financiële) risico’s en administratieve belasting kijken of een Wajonger past binnen zijn bedrijf. Het is en blijft van belang dat het UWV scherp toetst of de detachering volgens de regels wordt uitgevoerd.

Bron: Boaborea

Geen commentaar.

8 december 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s