WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Wat ons betreft is dit ook een plaagstoot naar overigens sympathieke bewegingen als ‘ruimte voor de professional’, in die zin dat wij niet geloven in het eenzijdige beeld dat je met minder management en minder regels en meer ruimte voor professionals de problemen oplost die terecht geconstateerd worden. Onze ervaring als Kafkabrigade is namelijk dat als je professionals meer ruimte geeft, zij deze niet automatisch nemen. Erger nog, professionals blijken vaak lui, van oogkleppen voorzien, en buitengewoon bureaucratisch. Het is ons inziens te makkelijk om het management en de regels eenzijdig de schuld te geven. Ook de professionals zijn debet aan het hoge bureaucratische gehalte van veel organisaties.

Arre Zuurmond en Jorrit de Jong in een bericht naar aanleiding van onderzoek naar de professionele professional.

2 januari 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s