WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Intussen heeft hij ook weinig te vrezen van de ‘denkers’. Getuige de discussies op deze site (sociale vraagstukken) zoeken die de warmte namelijk in verhitte discussies met elkaar. Dat begon met Jos van der Lans en Nico de Boer. ‘De geluksmachine wordt stopgezet, welzijn is niet van gemeenten maar van burgers, alleen burgerkracht kan ons redden’, betoogden zij in een essay. Populistische kretologie, schreef welzijnsjournalist Martin Zuithof in een stekelige reactie. En misschien heeft hij gelijk, maar dan is het wel totaal ongevaarlijke populistische kretologie. Want behalve enkele vakgenoten van Zuithof zal in Nederland niemand begrijpen wat De Boer en Van der Lans in hemelsnaam bedoelen met hun pleidooi voor Burgerkracht.

Tjerk Gualtherie van Weezel in Sociale vraagstukken

25 januari 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s