WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Gemeenten moeten een bureaucratisch proces doorlopen om dit instrument in praktijk te brengen. Eerst moet de gemeente vaststellen of de betrokkene tot de doelgroep behoort (de toegangstoets). Vervolgens wordt de specifieke loonwaarde bepaald (de loonwaardemeting). De grote vraag is hoe je dat objectief kunt vaststellen. Arbeidsproductiviteit is immers afhankelijk van specifieke omstandigheden en verandert met de tijd. Periodiek (na maximaal 2 à 3 jaar, en voor jongeren vaker) moeten daarom een nieuwe loonwaardemeting en toegangstoets plaatsvinden. Een dergelijk langdurig proces botst met de wensen van werkgevers. Als zij ruimte hebben voor nieuw personeel verlangen ze van steden juist snelheid en flexibiliteit.

Ruud Dorenbos, senior onderzoeker bij Nicis Advies

12 maart 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s