WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Hoe kan dat nou met al die assessments, coachtrajecten en loopbaanadviesboeken die veel hoogopgeleiden ondergaan? Wat is daar mis mee? ‘Zo’n beetje alles’, zegt Denissen. ‘Het gros van de personal coaches, zelfhulpboeken en trainingen is niet of nauwelijks wetenschappelijk onderbouwd. In plaats van dat de werknemer inzicht krijgt in zichzelf en in welke baan hem gelukkig maakt, zijn die boeken en trainingen er meestal op gericht om de werknemer een motivatieboost te geven op het niveau “Ja, je kunt  het”. Het probleem is ook dat er te veel in algemene termen wordt gesproken, alsof one-size-fits-all zou werken. Hoe je gelukkig wordt van je werk, verschilt van persoon tot persoon.

Jaap Denissen in intermediair.

11 april 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s