WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

‘Het is heel jammer dat er zo sterk bezuinigd wordt op het UWV.’ Daardoor krijgen mensen die in de ww belanden alleen nog online advies bij het vinden van een nieuwe baan. Goede kans dat daardoor het aantal langdurig werklozen in Nederland verder stijgt, vreest Borghouts.

Regeringspartijen CDA en VVD willen daarnaast het ontslagrecht versoepelen en de ww-duur het liefst verkorten van maximaal 38 naar 12 maanden. ‘Als je dat doet, help dan tegelijk mensen die hun baan dreigen te verliezen veel actiever met het zoeken van ander werk.’

Nederland kan leren van de goede Zweedse arbeidsbegeleiding, vindt Borghouts. ‘Maar de werkelijkheid is helaas dat de Nederlandse werk-naar-werkbegeleiding steeds meer begint te lijken op de situatie in Spanje, waar vrijwel niets gebeurt voor mensen die werkloos dreigen te worden.’

Irmgard Borghouts in Intermediair.

27 april 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s