WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Trouw

Gepubliceerd op de dag van de Arbeid – heel toepasselijk- een artikel over werkloos zijn en graag een baan willen hebben.  Wil Verschoor, manager bij Movisie stelt dat voor veel mensen het vinden van een baan niet lukt omdat adequate begeleiding mist.

… voorzieningen als bijstand en WAO/WIA vormden jarenlang wel een prima financieel vangnet maar waren weinig sociaal als het gaat om mensen weer aan het werk te helpen. Met als gevolg dat juist nu grote groepen mensen buiten de boot gaan vallen.

Nu zijn WAO en WIA invaliditeitsverzekerningen waar nooit re-integratie budget aan is gekoppeld om voor de hand liggende redenen. De casussen die Verschoor  noemt zijn geen van allen invalide en zullen dus wel in de bijstand of de WW zitten of gezeten hebben.

Tot voor kort was hier geld te over om mensen aan het werk te helpen.

Het probleem was dan ook niet dat  de regelingen weinig sociaal waren. Ze waren weinig effectief en Den Haag haalde er dus een grote rode streep door heen.

Een ongeclausuleerd pleidooi voor meer begeleiding om mensen aan het werk te helpen slaat de plank mis zo lang de effectiviteit hiervan niet naar behoren is onderbouwd.

 

4 mei 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s