WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Trouw

Trouw kijkt terug op de jeugdwerkloosheid in de jaren tachtig. Toen hoger dan nu. Hoe erg was het allemaal? Knus en hippie/punkachtig kan ik u zeggen. We startten projectjes van beperkte levensduur en hielden genoeg over voor een krat bier.

Een economische crisis levert goede muziek op weet ik uit ervaring. Wat dat betreft ben ik nu nog in afwachting.

Terug naar een burgelijk bestaan met een cv gat van vijf jaar bleek lastiger. Ik heb twee jaar gevuld met orders lopen in het magazijn van een groot winkelbedrijf en als hulpkracht in de zwakzinnigenzorg.

Heb ik een krasje? Ik zie het terug in mijn pensioenoverzicht. Het is te overzien. Er spelen ernstiger zaken met mijn pensioen en dat van anderen.

Ik was jaren eerder vader geworden zonder krasje dat wel. De welvaart kwam laat.

 

 

20 juni 2012

Een gedachte over “Krasje oplopen in de jaren tachtig. Jeugdwerkloosheid toen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s