WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

 

(Buurthuis in zelfbeheer) De Nieuwe Jutter past helemaal in het plaatje van de beleidsmakers, in hoe zij graag zien dat het gaat: bewoners zijn zelf aan de slag, ‘eigen kracht’ komt tot ontwikkeling. Sinds de buurtbewoners het buurthuis in eigen beheer hebben, is het aantal bezoekers meer dan verdubbeld. Het aantal groepen dat gebruikmaakt van De Nieuwe Jutter en het aantal activiteiten zijn behoorlijk uitgebreid; ook het aantal vrijwilligers is gestaag toegenomen.

Het is interessant om te zien dat in De Nieuwe Jutter een sfeer van collectief ondernemerschap is ontstaan. Steeds meer betrokkenen hebben zich een ondernemende houding aangemeten, wat in contrast staat met de consumerende houding in de tijd dat de welzijnsorganisatie activiteiten organiseerde.

Astrid Huygen in Sociale Vraagstukken.

14 augustus 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s