WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Divosa linkedingroep

in de Divosa linkedingroep woedt al enige tijd een discussie over de focus op kansrijke werklozen. Kan het zo zijn dat gemeenten nkiets meer doen voor degenen die kansarm zijn. Zie hier mijn laatste bijdrage. Ik word een beetje boos, merk ik.

Afgelopen vrijdag kreeg ik bezoek van bestuursleden van een stichting 50 plus. Zij proberen iets voor de bij hen aangesloten lotgenoten te betekenen bij bemiddeling en bij een beter begrip voor ouderen op de arbeidsmarkt. Deze bestuurleden zijn allen hoogopgeleid. Wat zeg ik? De hele groep (70 personen) is hoog opgeleid. De enige factor die bepalend is voor hun kansarmheid is hun leeftijd (die ook de mijne is). Zij behoren niet tot het laaghangend fruit of de kansrijken die de gemeenten thans zo dringend proberen te bemiddelen. Ze vertegenwoordigen wel een maatschappelijk kapitaal dat niet rendeert. (nu gaat er iemand roepen dat inzet op vrijwilligerswerk ook rendeert).
Mag ik weten in dit verband wat eigenlijk de ratio is achter het inzetten op alleen de kansrijken. Zeker als we hierbij in ogenschouw nemen dat de effectiviteit van het vinden van een baan voor deze mensen juist zeer hoog is omdat dan een uitkeringsperiode oplopend tot 17 jaar niet behoeft te worden bekostigd?

En daar kan ik nog aan toevoegen dat er op korte termijn veel werkloosheid zal ontstaan in de (semi) publieke secto, waaronder veel gemeenteambtenaren. Deze groep is uitstekend in staat om voor een lobby te zorgen die de gemeentelijke prioriteiten beinvloedt.

 

20 augustus 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s