WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Verzorgd uit de bijstand.

Natuurlijk heb ik een prachtige oplossing voor slecht geklede werkzoekenden: Dress for success kleedt mensen die gaan solliciteren gratis en levert als de baan gevonden wordt ook nog een tweede set kleding. Altijd verzorgd de werkvloer op.

Onze ervaring is dat het een vertrouwensboost geeft aan onze klanten die zich maar al te vaak erg onzeker voelen over hun sollicitatie.  Dat gebeurt nu eenmaal met je als je vaak het deksel op de neus krijgt. We kunnen ook veel meer klanten kleden als er nu jaarlijks langskomen (ongeveer het dubbele).

Dat neemt niet weg dat er ook mensen zijn met een tekortschietend besef van verantwoordelijkheid, zoals dat dan zo mooi heet. Nieuwsuur slaagde er gisteren in een Koos Koets achtig figuur voor de camera te halen (de vijfitg gepasseerd, haar op de schouders, idiote zonnebril). En ja die bestaan nog steeds.

De staatssecretaris is van mening dat gemeenten te weinig maatregelen treffen. Mensen die zich niet goed kleden in de portemonnee treffen. Uit het rapport zelf blijkt wel waarom dat is. Klantmanagers van gemeenten kijken ook naar de context voordat ze hier toe overgaan. Ze zullen eerst positieve mogelijkheden benutten, zoals een cursus werknemersvaardigheden en pas in tweede instantie een maatregel toepassen.

Heeft de staatssecretaris gelijk?

Een maatregel toepassen kan effectief zijn. Hiervoor is voldoende wetenschappelijk bewijs. Of dit ook geldt voor  maatregelen op het gebied van uiterlijke verzorging en presentatie is niet bekend en blijkt ook niet uit dit onderzoek. 

De Krom lijkt echter een zero tolerancebeleid voor te staan. Altijd financieel toeslaan dus.  Gemeenten kunnen veel beter communiceren wat ze op uiterlijk gebied verwachten. dat wel. Maar ruimte voor overweging per geval kan beter blijven bestaan.

30 augustus 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s