WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Echt, vrijwilligers zijn geen onbezoldigde ambtenaren die door de gemeente worden aangestuurd. Vrijwilligers zijn vrije burgers die doen waar ze zelf zin in hebben. Vrijwilligers organiseren zichzelf, met wat hulp van een beroepskracht. Maar ook het breed gedeelde pleidooi om vrijwilligers in de rijksbegroting op te nemen is vreemd. Wederom, in de rijksbegroting staan de kosten van beroepskrachten die vrijwilligers ondersteunen en de kosten voor het bevorderen van vrijwilligerswerk. Daar horen ze thuis. Als het gaat om het waarderen van de vrijwilligers dan moet de opbrengst van het vrijwilligerswerk worden opgenomen in de nationale rekeningen.

Lucas Meijs op Sociale vraagstukken.

27 september 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s