WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

 

Hoewel dit misschien vanzelfsprekend lijkt, is er nog geen sprake van een groot vertrouwen in professionalisering. Zo kiest het recente regeerakkoord juist niet voor professionalisering van activeringswerk, maar voor striktere centrale regulering van het opleggen van sancties. Ook gemeenten maken niet vanzelfsprekend de keuze om professionalisering te bevorderen. In zekere zin gaat het hier om een kip-ei-probleem: professionele uitvoering krijgt pas vertrouwen als er effectieve professionele methoden zijn, maar professionele methoden kunnen alleen in de uitvoering worden ontwikkeld als daarvoor voldoende ruimte en steun bestaat. Om deze cirkel te doorbreken zijn dus meer supporters nodig voor een professionaliseringsproject bij gemeenten, het UWV en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Paul van der Aa op Sociale Vraagstukken,

6 december 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s