WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Hoe lang moet je je tot iets verplichten om het te laten lonen?  Tot hoe ver reikt je commitment. De Engelse term klinkt  mooier en gladder dan het calvinistische verplichten. Veel mensen die aan een project beginnen of een onderneming starten gaan er van uit dat het binnen het jaar moet lonen. Ook veel overheidsprojecten moeten binnen een jaar resultaat opleveren.

Maar is dat wel een reëel perspectief. Kost het niet veel meer tijd voordat je voor je inspanningen loon naar (hard) werken krijgt? Dus niet al na één maar pas na vijf jaar. Heb je de moed en de zelfdiscipline om zo ver te gaan?

  • Bloggen.

Over een paar maanden, op 10 mei 2013 blog ik drie jaar.

Hieperdepiep.

Maar nu kan ik al zeggen dat ik tot de overlevers behoor. De meeste mensen die een blog starten houden er immers binnen een maand of zes al weer mee op.  Ik doe het dus “goed”.

Dat is niet helemaal waar. Ik hou voor mezelf een publicatietempo aan van vier keer per week. Als je langs de stukjes scrolt en de publicatiedata bekijkt dan zie je dat ik me daar niet aan hou. Er gapen veel grotere gaten. Elke keer als er tussen de publicatiedata een gat gaapt ben ik er door gebrek aan motivatie en drive in gevallen.

Nu kun je natuurlijk zeggen, Klaas leg je de lat niet te hoog met vier keer per week. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik blog over wat me werkelijk raakt. Over mijn passie dus. Als ik het er bij laat zitten dan publiceer ik niet minder maar ben ik ook de weg gewoon even kwijt.

  • Een commitment van vijf jaar.

Je zou er van uit moeten gaan dat het je tenminste vijf jaar kost om dat waar je voor gaat echt goed op de kaart te zetten.

En dan ook echt alles. Geen gebabbel. Geen uitstel. Alles. Word je er niet goed van als ja daaar aan denkt. Je bent in goed gezelschap. Ik ook.

Maar niettemin. Alles.

Waar ik in geloof is dat mensen door middel van werk hun meerwaarde kunnen realiseren en een diep geloof in zichzelf kunnen bouwen, ook in tijden van crisis en stijgende wrkloosheid. In vijf jaar moet het mogelijk zijn om activiteit van betekenis van de grond te krijgen. Bijna drie jaar onderweg , twee te gaan.

Gerelateerde posten.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s