WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Op  Sociale Vraagstukken maakt Jos van der Lans zich boos:

Overal roept men tegenwoordig om ‘generalisten’ die uit de ‘systeemwereld’ van ‘instituties’ treden om bouwend op ‘burgerkracht’ in de ‘leefwereld’ van de ‘wijk’ sociale problemen (‘vraagstukken’) aan te pakken. Dat noemen we ‘kanteling’, ‘transitie’ of ‘welzijn-nieuwe-stijl’.

En de conclusie is natuurlijk en terecht: met kretologie komen we er niet.

Een kleine bekentenis: de door Van der Lans gesignaleerde pretentie heb ik wel. Het is met het schaamrood op de kaken dat ik dit beken. Want ik ben er inmiddels al lang achter dat de praktijk weerbarstig is. Het is een veelkoppige draak, een hydra. Iedere slangekop die je wegslaat wordt vervangen door ten minste twee andere.

Toch denk ik (denken we, ik doe dit niet in mijn eentje) dat we met nauwe samenwerking in wijken nieuwe kansen kunnen scheppen op werk en participatie en bovendien nieuwe werkmethoden voor professionals kunnen ontwikkelen.

Kretologie is het niet maar soms moet je wel wat pretenties hebben om voort te kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s