WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Rotterdam Zuid is de laatste grote volkswijk in een land dat vrijwel geheel tot de middenklasse is gaan behoren. Dat is wat ons verontrust. Bezoekers uit westerse landen met echte achterbuurten, zoals Frankrijk en Engeland, vinden dat Rotterdam-Zuid er al uitziet als een middenklassewijk (en voor grote delen is dat overigens ook waar). Voor veel inwoners is de sprong naar Rotterdam-Zuid dan ook een vooruitgang. Niet voor niets strijken zoveel Polen neer aan de Katendrechtse Lagedijk: voor hen is dit de onderste sport van een ladder naar boven. Iedere stad heeft zo’n plek nodig. Als je de ene buurt opknapt, wordt een ander de onderste sport. Effectief beleid begint bij die erkenning: Rotterdam-Zuid is de onderste sport.

Christian Jongeneel op Sargasso

24 februari 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s