WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Eigen kracht in 1987. De teleurstellende verzorgingsstaat.

3 juni 2013


Er is niets nieuws onder de zon. Vroeger werd ook al van overheidswege een beroep gdaan op het zelforganiserend vermogen van burgers onderling. Ik werd onlangs herinnerd aan een pracht documentaire uit 1987, de Staat van Verzorging. Omdat de maatschappelijk werkster had gezegd dat zij op haar buurman moest passen, ontfermde mej. A.Versteegen (65) zich over haar buurman Neuteboom (88).

Bekijk vooral de scene waarin mej. Versteegen telefonisch een stok en een looprek probeert te regelen voor de invalide Neuteboom. Het is pijnlijk en hilarisch tegelijk. En er blijkt bovendien in 25 jaar niets te zijn veranderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s