WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

 

mail

… en ik was maar 10 dagen weg. Er is iets dubbelzinnigs aan het krijgen van stapels e-mails. Een diepe zucht aan de ene kant, hoe krijg ik dit enorme aantal signalen, berichten, flauwekul en spam snel weggewerkt. Aan de andere kant: ze zijn me niet vergeten. Wat een heerlijk gevoel van belangrijkheid. Ik ken dan ook geen van vakantie terugkerende collega die niet even tussen neus en lippen laat merken hoeveel e-mails er wel niet lagen te wachten. En zelf doe ik er ook aan mee.

En om dat te benadrukken zet ik het zelfs in de kop van deze post.

Hoera, ik doe er toe, ik hoor er bij, ik ben op de hoogte. Zo zeer zelfs dat ik er in verzuip. Help.

De sleutel bij het handig e-mailen zit vooral in hoe je er mee omgaat. Zijn het enkel signalen die verwerkt moeten worden of heeft het ook andere betekenissen. Hoor ik er bij, weet ik alles wat ik weten moet (en ook nog dingen die ik niet hoef te weten).

247 e-mails in tien dagen is ongeveer 25 per dag (weekeinde meegerekend). Zo beschouwd is het helemaal niet veel. Vooral als je bedenkt dat er veel routine mail tussen zit. Nieuwsbrieven, besluitenlijsten, goedbedoelde flauwekul. Je moet je wel bedenken dat ik ook tien dagen geen mail heb verstuurd. De ervaring leert dat je voor iedere verstuurde e-mail er 1,3 terugkrijgt. Neem veel deel aan de conversatie en een lawine is je beloning.

Verstandig e-mailen vraagt dus in ieder geval.

  • koppel het los van je ego. Het zijn maar signalen. zie het niet als teken van je eigen onmisbaarheid.
  • Antwoord alleen als het moet en bij voorkeur door middel van een ander kanaal (telefoon, ftf).

 

 

Een gedachte over “Ik kom terug van vakantie en ik vind 247 e-mails.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s