WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Het heeft weinig zin om werkzoekenden te verplichten op allerlei vacatures te solliciteren als dat nergens toe leidt. Het leidt alleen maar tot frustratie bij de werkzoekenden en ook bij bedrijven die sollicitaties ontvangen die kant nog wal raken.

Zie hiervoor deze post over een artikel op ondernemer.nl

Kun je nu een stap verder gaan en concluderen dat die hele sollicitatieverplichting maar op de helling moet, zeker nu de werkloosheid door de crisis de pan uit rijst?

Zelf vind ik van niet. Een uitkering is niet vrijblijvend. Er moet wat tegenover staan. Dus dat de staat verplicht dat werk wordt aanvaard, is niet onredelijk.

Het is een probleem van de professional hoe hij een werkzoekende hierbij ondersteunt en hoe hij de aanpak van een werkzoekende toetst. Het kader hiervoor is helder. Het gaat om de vacatures die passen bij werkervaring en opleiding en om de vacatures die hier niet bij passen maar die een werkzoekende ook kan doen omdat de eisen lager liggen of algemener zijn geformuleerd. Solliciteren op vacatures waarvoor iemand niet is gekwalificeerd is zinloos.

Daar komt nog bij dat werk zoeken erg lastig is. Je raakt je focus al snel kwijt omdat je teleurstellingen te verwerken krijgt. Dat je moet, helpt hierbij een beetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s