WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Met een stapel papier onder de arm en de mobiele telefoon aan het oor gedrukt opgewonden door het kantoor lopen dat is druk doen. Druk zijn  is veel te doen hebben. Je kunt ook teveel te doen hebben. Dat het je boven het hoofd groeit. Dan zeg je  met een zorgelijke uitdrukking op je gelaat tegen je collega dat je het zo druk hebt.

Of nog erger dat je het druk, druk, druk hebt.

De kracht zit blijkbaar in de herhaling. Waar ik benieuwd naar ben is de rol van sociale druk. Ik weet het voor mijn eigen kantoor niet zeker maar ik vermoed dat druk doen aanstekelijk werkt. Als een paar collega’s het druk hebben, kunnen anderen natuurlijk niet net doen of het bij hen wel meevalt. Dan moet je toch minstens suggereren dat jij ook erg druk bent en dus ga je druk doen.

Langs neus en lippen meedelen hoeveel e-mail je moet verwerken is natuurlijk ook je eigen onmisbaarheid benadrukken. Ik doe er zelf aan mee.

Ik heb door schade en schande geleerd dat de eerste stap naar goed zelfmanagement is ophouden met druk doen.

Trek je niets van  je collega’s aan en hou op met zelfbeklag. Dan wordt vanzelf wel duidelijk hoe druk je het nu eigenlijk hebt en wat je daaraan kunt doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s