WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Veel ambtenaren denken meer in problemen dan in mogelijkheden. Het ‘ja, maar’ ligt voor in de mond. Als een leuk idee ontstaat is binnen gemeenten de klassieke reactie: ‘Wat gaat er fout als we dit niet doen?’. Kritiek is makkelijker dan creatie. Als een idee de eerste fase overleeft, dan is de volgende hindernis de business case. Deze valt bij innovatieve ideeën per definitie negatief uit. Dat is logisch. Gemeenten kunnen geen marktaandeel winnen. Innoveren is boekhoudkundig vrijwel altijd duurder dan optimaliseren.

Michiel Louweret op Gemeente.nu

12 september 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s