WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Rini Biemans komt op het Rotterdamse Stadslog tot een geheel eigen benadering van de participatiesamenleving.

De transitie die we momenteel meemaken, is een geleidelijke, maar wel schoksgewijze overgang van een verzorgingstaat naar een verzorgende samenleving. En die verzorgende samenleving dient, mits die goed wil functioneren (net als een gezond lichaam), op alle niveaus actief te zijn: op het niveau van de burger, maar ook op het niveau van de overheid. En dan vooral op hun onderlinge samenwerking zal het aankomen! Dat vergt een andere organisatie en manier van denken.

En daarom moet er worden gestopt met vergaderen en gaan de handen uit de mouwen. Rini nodigt ons allemaal uit om een cursus tuinman in de wijk.

Ik hoef maar een blik in mijn verwilderde achtertuin te werpen om te weten dat het aan mij niet is besteed. Maar het idee is goed hoor. De verzorgingsstaat zowel als de participatiesamenleving bestaan bij de gratie van uitvoerders ook al hangt het vaak van ge-oh aan elkaar.

 

7 oktober 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s