WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

‘Een hardloopster die meters kan maken’, zo omschreef minister Asscher voormalig Tweede Kamerlid Mirjam Sterk, nu ambassadeur jeugdwerkloosheid. Zij moet tot 2015 banen regelen voor de 148.000 werkloze jongeren in Nederland.

Dit najaar toerde Sterk zes weken door Nederland met uitzendbureau Randstad om 10.000 jongeren aan werk te helpen. Dat doel werd, met 8281 banen, niet gehaald. Bovendien: Randstad plaatst iedere maand jonge werkzoekenden, wat voegde Sterk toe? Randstad noch het actieteam gaven hier duidelijke cijfers over.

Als ambassadeur jeugdwerkloosheid kan Sterk altijd naar De Krom van het Techniekpact of Oudeman van het Actieteam Crisisbestrijding wijzen. Die dragen net zoveel – of net zo weinig – verantwoordelijkheid voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Aanspreekbaar op mislukking of succes zijn ze geen van allen.

Uit: dagblad Trouw.

31 oktober 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s