WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

2013-12-06 16.41.08 Oplossingsgericht tekenen is een term die ik zelf maar heb bedacht. Het beestje moet tenslotte een naam hebben. Zelf gebruik tekeningen al jaren als manier om over problemen na te denken en zelfs als manier om aantekeningen te maken. Ik liet het alleen nooit aan iemand zien. De eerste doorbraak kwam een jaar of acht geleden, na een dienst reis naar de Verenigde Staten. Ik krengde opdracht nar aanleidingen hiervan een position paper te schrijven en heb de stoute schoenen aangetrokken en heb het geïllustreerd. De tweede doorbraak kwam door het boek “the back of a napkin”  van Dan Roam. Dan heeft eigenlijk een soort grammatica ontworpen voor het tekenen van problemen en dit gebruik ik met veel succes. 2013-12-06 16.40.35 Onder andere in een workshop op mijn werk. De workshop is de afsluiter van de trainingen “sturen op zelfsturing” die we voor alle uitvoerde medewerkers verzorgen. Erg populair die trainingen. En dat is lastig want nu moet ik steeds vaker de afsluitende workshop doen. En die truc met het tekenen die ken ik alleen. Dus leer ik nu een paar collega’s de kneepjes van het vak. En vooral de verbluffende kracht van het beeld in een tijd waarin ontzettend veel wordt gepraat en geschreven. Het brown paper is door mij volgeschreven. De witte vellen zijn van de cursisten. 2013-12-06 16.40.38

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s