WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

IMG_0068

Je hebt vast al van alles geprobeerd om productief te worden en te blijven. Soms gaat dat goed, soms wordt het helemaal niets. Maar waarom zou je? Je kunt het ook omdraaien en alle productiviteit laten varen. Hieronder de vijf beste tips om alle werklust uit je lijf en leven weg te laten vloeien.

1. Maak alles even belangrijk.

Het vermijden van prioriteiten stellen is een geweldige manier om onproductief te worden. Stel je eens voor aan  hoeveel belangrijke onderwerpen je dan tegelijk niet toe zult komen! Je focus ben je waarschijnlijk na tien minuten al helemaal kwijt. Het is een absolute productiviteitskiller en staat niet voor niets op nummer 1.

2. Maak gebruik van afleiding.

Check je e-mail elke tien minuten, zet Twitter en Facebook wagenwijd open. Ga in op elk woord dat collega’s tegen je zeggen. Kortom zorg er voor dat je nooit aan concentreren toekomt. Het mooie is dat het je meer dan vijf minuten kost om je op een taak te concentreren en er in op te gaan. Succes is dus verzekerd als je je altijd binnen vijf minuten laat afleiden. Je zult echt nooit meer ergens aan toe komen.

3. Zeg nooit nee.

Ga onmiddellijk akkoord met elk verzoek en elke vraag van je baas, je collega’s, je familie en je voetbalclub. Een prachtige manier om nooit je grenzen te leren kennen en je to-do lijst vele pagina’s te laten groeien. Combineer deze tip met tip nummer 1 voor een duizelingwekkend effect. Je wordt beloond met ongeëvenaarde mogelijkheden om het slachtoffer uit te hangen. Jij kunt het toch niet helpen dat al die mensen zo’n groot beroep op je doen.

4. Concentreer je op je zwakheden.

Je kunt natuurlijk proberen om je sterke kanten uit te buiten en een gemakkelijk leven op te bouwen maar het is natuurlijk veel beter om je op je onvolkomenheden te concentreren. Ten eerste heb je er daar veel meer van. Ten tweede is de echte uitdaging natuurlijk om je te verbeteren op die taken waar je echt geen snars van kunt. Iedereen moet toch streven naar volledige perfectie op alle mogelijke taken of niet soms?

5. Doe alles zelf.

Delegeer helemaal niets als jij degene bent die aanvezen persoon bent om het te doen. Een geweldige manier om erg onproductief te worden. Als je ook nog voorkomt dat je iets over je uitvoering moet vertellen wordt elk spoor van productiviteit definitief de grond in geboord. Combineer deze tip met nummer vier en je wordt de grootste perfectionist op el gebied waar je geen verstand van hebt.

Ik wens jullie veel succes met de toepassing van de ze tips. Het is heel eenvoudig uit te voeren. Het zijn tenslotte allemaal valkuilen waar we wel eens zijn ingestapt.

Of je er gelukkig van wordt is nog de vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s