WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

zonder dress geen success

Dress for Success kleedt mensen die zich geen sollicitatiekleding kunnen veroorloven. Een gratis make-over dus. Het succes mag er zijn: rond de 40% van de klandizie vindt aansluitend een baan. Eat your heart out UWV.

We doen dus minstens één ding goed. Een eerste indruk kun je maar één keer maken en Dress kan daar bij helpen. Ik ben dan ook een trotse medewerker.

Laatst vertelde een klant dat hij het vooral zo prettig vond dat hij -tijdens het sollicitatiegesprek- niet de hele tijd hoefde te denken aan de gaten in zijn schoenen. Je kunt het je helemaal voorstellen: je zit in het gesprek dat je toekomst kan bepalen en je bent met niets anders bezig dan de slechte staat van je schoeisel.

Bij mij viel ineens een kwartje.

We doen bij Dress niet slechts één ding heel goed; het zijn er twee. We zorgen er niet alleen voor dat mensen er goed en representatief uit zien. we maken ze ook nog slimmer. Alle denkruimte die anders op de gaten in de schoenen zou worden gericht kan nu immers worden gebruikt in het sollicitatiegesprek.

Deze wijsheid heb ik niet zelf bedacht. In het boek Schaarste van Sendhil Mullainathan en Eldar Shafir wordt uit de doeken gedaan hoe gebrek een tijd en geld en geld ons gedrag bepalen. In het kort komt het er op neer dat problemen met geld ons zo in beslag nemen dat we te weinig bandbreedte in onze hersenpan overhouden om adequaat te kunnen reageren, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek.

Waar Dress for Success blijkbaar goed in is, is het teruggeven van een stukje bandbreedte waardoor je er goed uitziet en ook nog intelligent handelt.

Een interessante gedachte nu uitkeringsinstanties verplichting op verplichting stapelen. Dat belast de bandbreedte en zou dus tot minder in plaats van meer zelfsturing en zelfstandigheid moeten leiden in plaats van meer.

 

2 gedachtes over “De twee geheimen van Dress for Success.

 1. Marjan van den Hoek schreef:

  Ik heb nog een derde positief punt bedacht: positieve aandacht en een gratis peptalk in de winkel. Misschien wel voor het eerst in tijden.

  Afz Fan van DfS sinds járen

  Like

  1. Klaas Folkerts schreef:

   Dat is het geheim achter het geheim.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s