WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


1 mei 2014

Soms richt ik mijn creativiteit en aandacht op iets en dat zuigt dan alles even op. En dat komt er dan op neer dat ik een hele tijd niet blog.

Ook zonde.

Het “iets” was de dienstverlening van mijn werkgever de gemeente Rotterdam. Ja natuurlijk dat is wel iets waarover je je het hoofd kunt breken.

Maar bloggen is een soort levenslijn voor me. Het dwingt me om gericht en georganiseerd na te denken over wat ik doe. En het geeft me ook de kans om er de humor van in te zien.

Ik ga me dus herpakken en weer krachtig aan de slag. Waarmee?

Zoals de trouwe lezertjes (heb ik die?) wel weten, schrijf ik over drie onderwerpen; stuur jezelf, stuur een ander en stuur de stad. We lopen het even langs met jullie welbevinden.

Wat betreft zelfsturing. Het is weer voorjaar en dan roept iedereen weer dat ie geen tijd heeft. Dit komt door een fatale combinatie van veel feestdagen en het blote feit dat nog veel voor de zomervakantie af moet. Het gebrek aan tijd in organisaties is een prachtig onderwerp. We maken elkaar er helemaal gek mee en daarvoor is nauwelijks reden.

Stuur een ander gaat over wat je kunt doen om professionals beter te laten functioneren in de om ons heen tuimelende ontwikkelingen van de drie decentralisaties. En tenslotte Stuur de stad. Dit gaat vooral over de sociale onderneming. een ontluikend fenomeen. Dress for Success, neen club waar ik zelf erg bij betrokken ben, beschouw ik ook maar even als sociale onderneming, hoe wel het misschien meer een not for profit is. Maar ja, wat is het verschil?

De twee laatste thema’s moeten ook artikelen opleveren voor Sociaal Bestek. Artikelen van anderen bedoel ik dan, niet zo zeer van mij. Dus als je geïnspireerd raakt en de pen wilt opnemen, laat met dat dan even weten.

En zie daar een agenda, nu nog wat tijd en ik sta weer op de rit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s