WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Een helder en voor mij erg herkenbaar verhaal. Het wordt ook wel coping genoemd. De door professionele bureaucraten min of meer op eigen gezag toegepaste aanpassing van regels aan de werkelijkheid.

Quality Business Support Blog

olifantenpaadjes_anderen04
De efficiëntste manier om van A naar B te komen buiten de gebaande paden om. Dat is een Olifantenpad . Stedenbouwkundigen en planologen bedenken vaak anders. In Nederland wordt over de bestemming van elke vierkante meter minstens drie keer vergaderd, maar de paadjes der burgerlijke ongehoorzaamheid liggen voor het oprapen. Bij het ontwerpen van paden wordt meestal de gulden middenweg bewandeld. Maar in de praktijk is bijvoorbeeld bij een t-splitsing de gulden middenweg niet de meest geschikte route voor zowel als je links, als wanneer je rechts afslaat. We laten ons niet als makke schapen leiden door het pad en kiezen massaal onze eigen weg. Het gevolg zijn de olifantenpaden.

Vakkundig oordeel
Ook in het werk komen we de organisatorische olifantenpaadjes tegen. Tegen de regels van de standaard operating procedures in bereiken we op een snellere manier het resultaat. Sommigen noemen dit de professionele ruimte. Als de procedure niet geschikt…

View original post 826 woorden meer

Een gedachte over “Organisatorische olifantenpaadjes door de professionele ruimte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s