WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Een heel welkom debat speelt zich af op Sociale Vraagstukken naar de vraag hoe je sociale interventies het beste kunt onderzoeken. Ik zou bijna zeggen een aanrader om te volgen maar dan moet je natuurlijk wel een beetje een freak zijn op dit gebied.

En volgens mijzelf ben ik dat zelf eigenlijk niet.

Maar ik ben wel degene die nieuwe methodieken introduceert bij vakmensen en voor de effectiviteit hiervan het liefste wetenschappelijk bewijs in handen zou hebben. In de praktijk is dat lastig. De methodiek “Sturen op zelfsturing” die is ontwikkeld voor klantmanagers van Werk & Inkomen, wordt ook gebruikt door de wijkteams in Rotterdam. In een andere context dus. Niet dat dat niet kan maar je zou toch willen dat er goed gekeken wordt naar hoe je dit toepast in specifieke en heel verschillende situaties.

17 november 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s