WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


Het Complex.

Ik kreeg een cadeautje van de goede Sint: een roman Het Complex. Het is een beschrijving van binnen uit van een grote overheidsbureaucratie. En de kennertjes zal snel duidelijk zijn dat dit boek over het UWV gaat. Achter het pseudoniem Peter Frantz blijkt een mij niet onbekende ex UWV manager schuil te gaan.

Hij gaat er het ultieme boek over het kantoorleven niet mee overtreffen. Dat blijft Het Bureau van Voskuil. Maar wat een leuke en treffende beschrijving van een complexe organisatie, geleid door op hol geslagen management. Peter Frantz kiest een ietwat afstandelijk standpunt en weet daardoor de absurditeit te laten zien zonder dat het een platte satire wordt.

Een echte roman is het eigenlijk niet, maar het is wel een prima managementboek.

van harte aanbevolen.

15 december 2014

3 gedachtes over “Het complex van het UWV.

 1. Klaas Folkerts schreef:

  Het boek lijkt mij een goede bevestiging, hoe het bij dit soort organisaties werkt. vooral dat het ook nog gaat over werk.

  Like

  1. Anoniem schreef:

   Ja, dat klopt.

   Like

 2. Klaas Folkerts schreef:

  Uit eigen ervaring, van een goede bekende van mij in Workum. Deze mevrouw kreeg “startgeld” van het UWV. Koken was is is nog steeds haar hobby en passie, maar moest met haar kookwinkel in september 2013 beginnen. Dat was en is niet het juiste moment in Workum, want dan zijn er maar weinig toeristen. In maart 2014 moest ze door geld gebrek al weer stoppen, maar wel vlak voor het seizoen in Workum. Niet logisch van het UWV, dat mevrouw geen uitstel kon krijgen om vlak voor het toeristenseizoen te starten, geld en een illusie armer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s