WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Korte klap, meer niet. Arjan Heyma over de effectiviteit van reïntegratie arbeidsmarkt.

19 mei 2015


Arjan heeft natuurlijk helemaal gelijk. Net werkloos? Maak van baanvinden je werk. Schakel er iedereen er bij in en besteed er veertig uur per week aan. Je kansen slinken sneller dan je denkt. UWV pak die handschoen eens op. Maar… Er is altijd een maar. Dat lukt ook wel eens niet. Door weinig baanaanbod. Of door “factoren”: te jong, te oud, te gekleurd, niet slim genoeg. Wat dan Arjan? Toch veel investeren (in scholing) met een lage rendementskans? Niets doen en de bijstanders opnieuw van graniet laten worden. Of toch maar de tegenprestatie, dat zijspoor van opgelegde vrijwilligheid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s