WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Een paar weken terug was ik bij een bijeenkomst over stages voor MBO scholieren, vreselijk tekort aan, lukt al jaren niet en niet op tijd. U kent dat. We gingen in groepjes uiteen, zoals het protocol voor dit type bijeenkomsten onveranderlijk eist, en daar zat ik dan met een paar midden- en kleinondernemers aan een tafeltje. Welnu, de heren wisten wel wat er mis was. Van alles in het algemeen en dit in het bijzonder: niet gemotiveerd. Of dit nu aan de MBO scholier zelf of aan de onderwijsbureaucratie lag of aan allebei werd niet helemaal duidelijk.

De eigenaar van een bedrijf in audio visuele producties was het meest stellig. Je moet er helemaal voor gaan er helemaal induiken dan leer je het van zelf in de praktijk. En fouten mag als je er maar van leert. Wie dat wilde, kon op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen. En dat was zeer gemeend.

Die meneer is op zoek naar een evenbeeld van zichzelf schoot door mijn hoofd. Hij gaat er zelf helemaal voor, duikt er diep in en is volledig bereid om te leren van zijn fouten. Hij zoekt iemand die dat ook wil om er dan helemaal voor te gaan.

Het leek mij niet zo moeilijk om hier iemand voor te vinden. Je hoefde niets te kunnen, alleen maar te willen. Hoe moeilijk kan dat zijn.
Heel moeilijk blijkbaar want er kwam al jaren niets van terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s