WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


3 augustus 2015

  • Mijn plan

Het is hier weer eens lang stil geweest. Want zo gaat dat: als je de routine kwijt bent, komt het niet vanzelf terug. Bloggen kost een hoop tijd. Zeker als je het in je eentje doet en niet wilt vervallen in loos zelfgezwatel.

Nu we in augustus leven en iedereen -behalve ikzelf- op vakantie is, waag ik opnieuw een poging. Ik heb weer een plan.

En in dat kader lijkt het me een goed idee om u op de hoogte te stellen door middel van wat zelfgezwatel.

  • Waarom ik blog.

Ik blog omdat het me helpt structuur en richting in  mijn leven te krijgen. Eigenlijk doe ik dat door te schrijven. Bloggen is schrijven en publiceren. Ik kan het ook voor mezelf houden. Publiceren helpt ook en dan vooral in het leggen van nieuwe contacten en het praten over inzichten.

  • het thema.

Nu is het altijd wel handig als je voor een blog een thema hebt. Vooral voor u lezer. U weet dan wat u ongeveer te wachten staat en leest of u vermijdt dit blog als u het u niet bevalt.

En daar zit mijn probleem. Mijn thema zit wat onhandig in elkaar. Het gaat over zelfsturing (dat kan u niet zijn ontgaan) maar dan vanuit drie verschillende invalshoeken. Persoonlijke effectiviteit, zelfsturing als een specieke methodiek om mensen te helpen en ook nog maatschappelijke initiatieven die dit helpen ontwikkelen.

Toe maar. Dat is een beetje veel.

  • invalshoek.

Ik heb dus ook nog een verbinding nodig tussen mijn drie thema’s, want ze zijn me alledrie even lief. Een invalshoek dus eigenlijk. Daar heb ik over geprakkiseerd en me bedacht dat die verbinding moet bestaan uit mijn persoonlijke ervaringen. Ik kom alles tegen in wat ik meemaak, waar ik slaag en faal. Het moet dus persoonlijker en minder vanaf de kansel. Soms kan ik wel eens slim uit de hoek komen. Maar in werkelijkheid is het een zoektocht met mee- en tegenvallers.

  • filmpjes.

Ik heb wel wat bijgeleerd de laatste tijd. Ik kan nu filmpjes maken van mijn tekeningetjes. Het kost nog een hoop tijd maar het gaat hopelijk sneller als ik wat routine krijg. Ik heb het afgekeken van kid 1, die zijn natuurkundelessen op youtube zet (boemlauwnatuurkunde, gaat dat zien).

Een gedachte over “De draad van het bloggen weer oppakken.

  1. dannycolijn schreef:

    Succes Klaas, ben benieuwd naar je filmpjes! In het thema ‘Zelfsturing’ ben ik ook zeer geïnteresseerd. Niet vanuit zoals helaas velen het nog zien, een manier om iets met minder geld te kunnen doen, maar vanuit het vertrouwen dat als iemand zelf de oplossing heeft gevonden, of zich voor heeft ingespannen, hij zich hier beter bij voelt, trotser op is, of dit beter beklijft. En dat kost dan uiteindelijk mogelijk weer minder, maar pas dan vind ik die andere opinie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s