WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Van Dijk beaamt dat een grote groep laagopgeleiden slecht in staat is om op internet een baan te vinden. Het probleem is volgens hem dat juist deze groep ook nog eens lastig te trainen is. ‘Maar zelfs als het lukt hun zoekvaardigheden bij te brengen, dan nog is het geen oplossing voor hun werkloosheid.’ Er mag dan een wildgroei zijn aan vacaturesites, dit is het echte probleem volgens Van Dijk: er zijn grofweg vijf keer zoveel werklozen als vacatures.

Prof. Jouke van Dijk geïnterviewd in “Hoe vind je de ideale vacature?”  Volkskrant 1 juli 2015.

6 augustus 2015

2 gedachtes over “Het echte probleem: er zijn vijf keer zoveel werklozen als vacatures.

 1. Klaas Folkerts schreef:

  Prof. Jouke van Dijk heeft een lezing over UberTaxi gehad van de FNP, Fryske Nasjonale Partij in Sneek. Het gaf weer nieuwe kansen volgens de prof. van Dijk. Ik heb hem daar een opmerking over gemaakt dat met de kansen op werk, wel onder de prijs werken was. Dat moeten we toch ook niet hebben, nog meer zwakkeren, in de samenleving, maar meer werk. Daarop heb ik toch geen duidelijk antwoord op gekregen, maar stil zitten is natuurlijk ook niet goed. Daar draaide het meer om in zijn betoog. Klaas Folkerts, T. 06-25144356. Workum

  Like

  1. Klaas Folkerts schreef:

   Daar heb je natuurlijk gelijk in. Het zet de prijzen onder druk en daarmee de winsten en de lonen. Ook wordt werk opgedeeld in klusjes. Wat nu nog een baan is, is in de toekomst misschien een reeks klusjes die door verschillende mensen wordt gedaan, die misschien geen van allen het hoofd boven water kunnen houden.

   Toch heeft Van Dijk ook een punt. Tegenhouden kun je het niet en het biedt ook nieuwe kansen voor nieuwe bedrijvigheid. Er zijn in Rotterdam veel jongelui bezig met nieuwe bedrijfjes en dat ziet er wel heel leuk en veelbelovend uit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s