WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

Martijn Aslander is op visite bij Divosa geweest.

2 november 2015


Martijn Aslander verdient zijn boterham door aan (overheids)organisaties uit te leggen dat ze over tien jaar niet meer bestaan. Hij deed dat afgelopen vrijdag bij Divosa voor een groep managers en medewerkers van sociale diensten.

Het was een gloedvol betoog, dat hij blijkbaar wel vaker houdt want ik kwam op zijn site een YouTube filmpje tegen met een verhaal met vrijwel gelijke strekking.  Ik heb het filimpje hierboven bijgevoegd. Dan weet je zo’n beetje waar het over ging.

Het was niettemin buitengewoon leerzaam. En daarna gingen we dus allemaal vrolijk aan de slag met geeltjes op borden om chocola te maken van de toekomst.

Wat kunnen we dan morgen doen, vroeg Divosa voorzitter Rene Paas aan de spreker. Martijn was nogal duidelijk:

  • werk aan je digitale vaardigheden en
  • probeer met anderen slimme oplossingen die geen geld kosten bij elkaar te “puzzelen“.

Klaarblijkelijk wist Rene niet zo goed wat hij met dit antwoord aan moest want hij vroeg het nog drie keer maar  iedere keer kreeg hij weer Martijns twee punten programma voorgeschoteld.

Tja, zo’n programma kun je niet kwijt op je lijstje lobby punten voor Den Haag. En dat terwijl lobby toch core business is voor Divosa. Volgens Martijn moest je zelfs helemaal niet in Den Haag zijn.

Dat hield de boel maar op.

Martijn denkt in netwerken en -erger nog- in zwermen en wij sociale dienst mensen in organisaties en de kaders die daar bij horen. We hebben al lang de mogelijkheid om op grote schaal en buiten de gevestigde kaders om tot slimme oplossingen te komen. Er wordt alleen geen gebruik van gemaakt. Het vergt oefening en daarvoor is Martijns twee puntenprogramma uitstekend geschikt.

Veel succes, Rene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s