WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

QUOTE.

IMG_0004_NEW

Asscher wil als minister van Sociale Zaken dat Nederland werkt en blijft werken. Scholing moet gestimuleerd, uitkeringen moeten korter, werknemers moeten zelf weer premie gaan betalen voor de WW. Akkoord. Maar waarom moet deze taak nu bij ‘samenwerkingsverbanden’ in de regio’s liggen? Na een eeuw discussie over het schaalniveau waarop we de werknemersverzekeringen het best kunnen uitvoeren, verdient die vraag toch een antwoord? Waarom nu weer regionaal, waar het in de jaren tachtig nog zo fout ging? Een onderbouwing voor zijn schaalkeuze geeft Asscher niet.

Hoe de willekeur regeert in Den Haag. Kees Kraaijeveld in Vrij Nederland.

22 februari 2016

Een gedachte over “Arbeidsmarkt, een kwestie van schaal.

  1. Er is wel degelijk een structuur te herkennen, namelijk het afbreken van bestaande structuren om in de ontstane chaos de gewenste structuur op non-democratische wijze op te kunnen leggen. Op regionaal niveau regeren ‘gemeenschappelijke regelingen’ zeg maar een Gouwen-stelsel, zeg maar een regering naast de regering zoals wijlen A. Hitler cum suis die ook doorvoerde, en waarbij niet algemene wet-en regelgeving geldt maar waar de burger individueel wordt aangepakt onder het mom van ‘maatwerk’. En waar al dat maatwerk toe leidt weten we inmiddels wel…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s