WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

 

In The Guardian een interessant artikel over de toekomst van werk. Strekking:

The automation revolution is possible, but without a radical change in the social conventions surrounding work it will not happen. The real dystopia is that, fearing the mass unemployment and psychological aimlessness it might bring, we stall the third industrial revolution. Instead we end up creating millions of low skilled jobs that do not need to exist.

Met die opmerking kan ik het, geloof ik wel meer dan eens zijn. In gesprekken die ik momenteel regelmatig over de toekomst van de sociale zekerheid duikt steeds de vraag op naar zingeving.

Zonder werk geen zin.

Zo denken we er tegenwoordig nog over. Maar als werk zinloos wordt of voor een groot deel verdwijnt, wat dan? De oplossing voor de next economy moet dan ook worden gezocht in de sociale afspraken die we met elkaar maken.Het belangrijkste idee hierover is dat werk en salaris kunnen worden losgekoppeld. En dan kom je uit op het Basisinkomen.

Anders gebeuren er in de toekomst (en eigenlijk nu al) hele nare dingen, zie hiervoor ook het bijgevoegde filmpje.Maar wees niet bang voor de post werk samenleving, we zijn daar zelf bij.

Schermafdruk 2016-02-26 08.27.02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s