WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

QUOTE.

IMG_0004_NEW

Een collega die in Amerika had gezeten, zei eens: let eens op het verschil tussen personeelsadvertenties daar en hier. In de VS zijn het functies die je begrijpt, hier is iedereen iets vaags als regisseur, coördinator of projectmanager.

Martin Sommer, het  Montessori bestuur in de Volkskant van 5 maart 2015.

En aan dat rijtje zou ik zonder moeite een hele serie loze functiebenamingen kunnen toevoegen. Gemeenschappelijk kenmerk van al deze functies en van de functionarissen die ze beoefenen is dat ze over geen enkel mandaat beschikken. Het zijn praatfunctionarissen die eindeloos coördineren onderling tussen burgers en de gezichtsloze bureaucraten in de kantoortorens.

Het meest opvallende is nog het schrille contrast tussen de functiebenaming, als je regisseur bent, ga je toch over wat er op het toneel plaatsgrijpt, en de functie inhoud, die vaag is en ongrijpbaar.

De bottomline is dat de vaagheid het nemen van verantwoordelijkheid in de weg staat, zoals Sommer terecht constateert.

7 maart 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s