WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.


3 mei 2016

20160315_banner_voor_congrespagina_620x150px_zonder_tekst

Het zal wel jeugdige overmoed zijn maar ik heb me door Divosa laten strikken voor een workshop op hun voorjaarcongres Zonder Kapsones op 2 en 3 juni in Rotterdam. Vandaar de naam en de neiging om het dit keer praktisch en concreet te houden. Op mijn beurt heb ik Maurits Depla gestrikt om het samen te doen. Geen overbodige luxe want de toekomst praktisch en concreet maken, dat valt nog niet mee.
De toekomst praktisch en concreet maken sluit wel aan op de manier waarop ik er zelf naar kijk. Het moet dit keer zonder blauwdruk want de veranderingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt gaan snel en zijn onberekenbaar. De boodschap is dus kijk naar de trends, op hoofdlijnen en pas je werkwijze en organisatie aan. In eerste instantie gewoon binnen de mogelijkheden die je hebt.

Dus liever niet beginnen over de invoering van het basisinkomen. Het duurt tien jaar voor die discussie is beslecht. Misschien is het wel een goed idee om te bekijken hoe we in kunnen spelen op de deeleconomie.

Met onderstaande tekst lokt Divosa mensen naar onze workshop:

Hoe staat het met de toekomst van de sociale verzekeringen? Er wordt veel over gepraat, maar het lijkt alsof er niet iets concreets uitkomt. We weten wat er op dit moment gebeurt en hebben een visie over waar we uiteindelijk naartoe willen. Maar die stappen daartussen, dat woud van ontwikkelingen, veranderingen en beslissingen, hoe neem je die stappen? En dat is lastig, want de toekomst is niet van tevoren in te schatten. Wat gebeurt er als je een bepaalde weg inslaat? Hoe zet je die eerste stap dat woud in? In deze workshop gaan we met voorbeelden aan de slag en een ‘stappenlijst’ maken, zodat u binnenkort toch die eerste stap gaat zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s