WERKLUST

Stuur jezelf en help een ander.

De naam zegt het al: Werklust gaat over werk, werken en geen werk hebben. Ik ben zo’n beetje mijn hele beroepsleven met dit onderwerp bezig. De langste tijd als adviseur over werkgelegenheid. Daarnaast ben ik in heden en verleden werknemer,  werkgever en werkloze geweest.

Alstublieft.

En hoe gewichtig dit ook allemaal moge klinken. Ik heb voornamelijk vragen en weinig antwoorden. Waar ik het meest nieuwsgierig naar ben, zijn de mogelijkheden om werk vinden, hebben en houden door hier zelf op te sturen en de rol van de professional in dit alles.

Sturingsinformatie.

Onder het hoofdje sturingsinformatie vind je de voornaamste subthema’s op Werklust.

  • Stuur jezelf.

Dit gaat voornamelijk over productiviteit. Hoe werk je handig en bereik je wat je wilt zonder dat je ’s avonds het gevoel hebt dat alles je door de vingers is geslipt.

  • Stuur een ander

Dit gaat voornamelijk over professioneel handelen in hulprelaties. Hoe beweeg je anderen er toe om zelf aan de slag te gaan met hun eigen leven en om stappen te ondernemen om (bijvoorbeeld) weer aan het werk te gaan.

  • Stuur de maatschappij.

De crisis duurt voort en het geld is op. De tijd van de overheid als almachtige regisseur is voorbij en -oh boy, wat een opluchting- we gaan zelf weer aan de slag om een zorgzame samenleving te maken. Maar hoe  gaat zoiets nu eigenlijk in zijn werk? Wat werkt en wat niet?

Kampvuren.

Ik vind zo ongeveer het leukst om te doen is een groep mensen verzamelen rond een thema of probleem en hier antwoorden bij zoeken en die antwoorden ook werkelijk in de praktijk te brengen. Ik noem het een kampvuur omdat dat een mooie metafoor is. Je zit in een kring en vertelt verhalen. Uit een dergelijk kampvuur is ooit het Gilde ontstaan een groep mensen die zich al enkele jaren bezig houdt met het introduceren van evidence based werkwijzen in de re-integratie en inmiddels ook in de schuldhulpverlening.

Werklust is een mooi middel om kampvuren aan  te leggen en gaande te houden.

Frequentie.

Ik publiceer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een post tussen 9 en 10. (in vakantie gooi ik er het bijltje bij neer).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s